Golf-reglen

Slag fra forkert green – No(h) Go!

📁 Set & Sket 🕔26.august 2014

Man må undre sig og spørge sig selv, om det er en tilfældighed, at de seneste ugers ret så bemærkelsesværdige overtrædelser af reglerne, er begået af tourspillere fra Fjernøsten.

Først trampede sydkoreanske LPGA-spiller Ahn Sun-Ju sig til en klart bedre stance i en bunker – for efterfølgende at erklære, at hun ikke kendte reglen vedr. lejeforbedring.

Dernæst sjuskede LPGA-spiller Chella Choi og fejlplacerede sin bold på green på andendagen af Canadian Open. Da dommeren gjorde opmærksom på overtrædelsen og de tillagte to straffeslag for at spille bolden fra forkert sted, nægtede hun bemærkelsesvist nok at acceptere straffen, selvom TV-optagelsen klart viste overtrædelsen. I stedet trak hun sig fra konkurrencen. Alternativet ville være at hun blev disket for at afleverede forkert score. Straffeslagene betød, at hun ville misse cuttet med et enkelt slag.

Noh's greenslagMinsandten om ikke sydkoreanske Seung-Yul Noh – 23 år, # 107 på verdensranglisten og med 6 år på den professionelle bag – i sidste uge valgte at spille en bold fra forkert green og måtte indkassere de sædvanlige 2 straffeslag.  En handling, som vel ikke engang ses blandt amatører! – Og helt ubegribeligt, at ingen andre spillere, caddies, en publikummer eller medgående dommer stoppede ham før den kontante overtrædelse af R 25-3b: “Hvis en spillers bold ligger på en forkert green, må han ikke spille den”. Han skal tage lempelse uden straf.

Similar Articles