Golf-reglen

Felipe’s fjorten+ køller

📁 Set & Sket 🕔20.november 2014

Fire straffeslag efter afslutningen af fredagens afbrudte runde

Den erfarne chilener Felipe Aguilar måtte sidste uge i Belek, Tyrkiet notere ekstra fire slag på kortet for at have mere end 14 køller i bagen. Det havde han for så vidt på intet tidspunkt haft, men ……
Da Aguilar manglede 6 huller blev fredagens runde afbrudt.   Under færdigspil af runden lørdag morgen bemærkede hans markør og medslagspiller, Magnus Carlsson, en tilsyneladende ændring i Aguilar’s bag. Han spurgte Aguilar, om han havde skiftet driveren ud med en anden, hvilket Aguilar bekræftede.

Felipe AguilarEfterfølgende kunne turneringsledelsen bekræfte, at Aguilar derved havde pådraget sig to+to straffeslag for at have (haft) for mange køller i bag’en  –  ikke noget at sige til at han ærgrer sig, men det er over egen fejl!

En spiller må maximalt medbringe starte en runde med 14 køller. Aguilar var startet med 14. Der må ikke under runden skiftes ud mellem de maximale fjorten køller (R 4-4a), så ved at skifte en kølle ud havde Aguilar i princippet haft 15 køller med.
Spilleren tildeles to straffeslag for hvert hul, der påbegyndes med for mange køller i bag’en. Dog tildeles maximalt 4 straffeslag per runde, hvilket blev udfaldet for stakkels Felipe Aguilar.

 

Similar Articles