Golf-reglen

Made in Denmark: en “ikke-flytbar” kæmpesucces – med flytbare og ikke-flytbare forhindringer (1)

📁 Indspil & Udspil, Set & Sket 🕔18.august 2014

Golf-Reglen på plads på Made in Denmark

Golf-Reglen’s udsendte medarbejder besøgte MiD under lørdagens runde. Scenerierne og stemningen under turneringen var – som mange har udtalt og beskrevet – helt fantastisk – til et nærmest distraherende niveau, når den udsendte samtidig skulle være på udkig efter regelsituationer til G-R’s læsere.

Det lykkedes da i løbet af dagen at overvære et par episoder med dommerne i aktion.

En flytbar plus ikke-flytbar forhindring

dommer-flytPå det lange 11.hul var spillerens bold endt et halvt hundrede meter kort af green på en sti i venstre side. Stien er defineret som ikke-flytbar forhindring, der giver spilleren mulighed for lempelse efter R 24-2b(i).

Nærmeste punkt for lempelse udenfor stien er umiddelbart foran et informationsskilt (bemærk busken i baggrunden). Skiltet er en flytbar forhindring, som dommer og caddie straks går i gang med at flytte.

Hvis bolden (eller en eventuel markering) uheldigvis flyttes  under fjernelse af skiltet er der ingen straf.  Bolden skal blot genplaceres.

DSC_0009

Den ikke-flytbare forhindring er fjernet. Nu kan spilleren droppe sin bold fri af stien – den ikke-flytbare forhindring  – og komme videre.

Et fint eksempel på, hvorledes hver regelsituation skal løses for sig.

 

Similar Articles

HCP-regulering i “flagmatch”

HCP-regulering i “flagmatch”

Der dukkede et spørgsmål op på Facebook omkring d. 01.august:1) Er scoren i en flagmatch tællende, når bolden samles op

Read More