Golf-reglen

Om “Nærmeste Punkt for Lempelse”

📁 Forhindringer, Lempelse - løfte,droppe,placere 🕔22.januar 2015

Kunsten at finde “Nærmeste Punkt for Lempelse”

Klubgolferne er hurtige til at kræve lempelse og frit drop, når bolden  er kommet i nærheden af et unormalt overfladeforhold.eller en ikke-flytbar forhindring.
Droppereglerne er uden tvivl det område, hvor de fleste fejl begås. Det kniber med at følge reglerne korrekt når bolden skal droppes. Det går især galt når “Nærmeste Punkt for Lempelse” skal findes.
Typisk tages ikke “fuld lempelse”. Der droppes på et sted, der er nemmere og mere bekvemt for det næste slag, men det er måske på “forkert sted” – eller der droppes fra rough ud i semirough,  selvom nærmeste punkt reelt ligger længere ude i rough!
Om nogen konstaterer det eller reagerer på det, er en helt anden sag (se Skala over Regelbrud)

Det er så nemt, når bare man kender det ……

Måske skyldes golferens vanskeligheder teksten i definitionen:  (let forkortet!)
“Det er det (reference)punkt på banen, som er nærmest det sted, hvor bolden ligger …1) som ikke er nærmere hullet og …  2) hvor, hvis bolden lå dér, gene fra den forekomst, hvorfra lempelse søges, ikke ville eksistere for det slag, som spilleren ville have udført fra den oprindelige position, hvis forekomsten ikke var der”.    

Ja… puha, så tabte vi vist pusten, men det er ikke så slemt i praksis som teksten mere end antyder.  Reelt står der kun:

NPL ved elmastStil naturligt op til slag med jern eller kølle som til slag.
Ryk derefter præcist  så langt væk (men ikke længere end det! – og ikke nærmere flaget) fra den “Ikke-flytbare Forhindring” (eller det “Unormale Overfladeforhold”), så stance og sving ikke længere generes.
Køllehovedet er nu på Nærmeste Punkt! – Markér punktet og udmål én køllelængde.

Længere er den ikke ….-  altså køllen!

Mere om Nærmeste Punkt for Lempelse

 

 

Similar Articles

Er “Nærmeste vej ud” lig med “Nærmeste Punkt for Lempelse”?

Er “Nærmeste vej ud” lig med “Nærmeste Punkt for Lempelse”?

Pas På: "Nærmeste vej ud" er måske vejen til spil fra forkert sted! Når bolden er endt i et Unormalt Overfladeforhold (R

Read More