Golf-reglen

Trilogi: “Provisorisk bold” + vandhazard (#2)

📁 Uncategorized 🕔21.oktober 2012

Den regelrette, den lokale og den ureglementerede “Provisoriske Bold”!

#2. Den lokale: “Provisorisk Bold efter R 26-1”.

Lokal regel: Tillæg 1 – afsnit B-1

Den lokale regel tillader i sin enkelhed, at der spilles en “provisorisk bold” efter én af mulighederne i R 26-1 (1a: fra teestedet (sv.t. R 27-1a) / 1b: bag hazarden (gul) / 1c: ved parallel vandhazard), hvis det er usikkert om en bold spillet i retning af en vandhazard er kommet over. (Det er en forudsætning, at bolden IKKE kan være tabt udenfor hazarden eller Out of Bounds).

Golf-Reglen har spurgt DGU’s regelkomités ekspert i lokale regler, Allison Vinther, hvor mange klubber, der har indført denne særlige regel. Antallet er som det fremgår af AV’s svar ikke nøjagtig kendt men anslås til ca. 5 % af klubberne, dvs. kun omkring 10 klubber.

Golf-Reglen indsætter svaret fra Allison Vinther, som hér uddyber anvendelsen af den lokale regel.

” Hej

Jeg har desværre ikke tal på hvor mange klubber, der har indført denne særlige Lokale Regel, men jeg vil gætte på ca. 5%.

Men jeg vil gerne slå fast med 7-tommersøm, at der ikke er tale om en ”provisorisk bold” jf. Regel 27-2, men ”en bold spillet provisorisk efter én af mulighederne i Regel 26-1”. Og det er begrebsforvirring hele tiden at kalde den en provisorisk bold, da man automatisk tænker på Regel 27-2.

Forestil jer en sø, ca. 50 m lang – eller lad os sige kun 10 m lang, –  (gul markering), der ligger ca. 150m fra teestedet. Man slår fra teestedet og er usikker på, om bolden er kommet over søen. Hvis den er kommet over kan den ikke være tabt andre steder. Hvis den særlige Lokale Regel er indført, kan man gå de 150m hen til søen og droppe en bold ”provisorisk” efter Regel 26-1b og spille den. Man kan selvfølgelig også spille fra teestedet, men så risikerer man, at det samme sker – at bolden kan være i vandhazarden.

Ideen er jo at fremme spillet og som der korrekt blev skrevet, hvis man finder den oprindelige bold i vandhazarden har man valget at spille den som den ligger, eller fortsætte med bolden spillet provisorisk. Man må ikke droppe den oprindelige bold efter Regel 26-1, da man allerede har foretaget dette drop ”provisorisk”.

Håber dette hjælper på forståelsen.

Med venlig hilsen

Alison Vinther

 

 

Similar Articles

Chip-in (42) / Prøvesving i bunker

Chip-in (42) / Prøvesving i bunker (2)

>> Spillerens slag fra fairway er endt fremme i greenbunkeren. Må han teste forholdene i den fairwaybunker, han netop passerer

Read More