Golf-reglen

Vandhazard bag green

📁 Uncategorized 🕔20.august 2013

Vandhazarder på tværs af spilleretningen vil naturligt være markeret med gule afmærkninger som almindelige vandhazarder, men ikke hvis hazarden er bag green.whz green

Vandhazarder bag green forekommer typisk i udkanten af en bane, hvor der ikke er mulighed for at spille bolden fra den fjerne side af hazarden.  Sådanne vandhazarder markeres som parallelle vandhazarder med røde pæle.

På billedet er de røde pæle forsynet med top, der indikerer miljøfølsomt område med spilleforbud.

(Klik på billedet og se det forstørret).

Begrænsede droppemuligheder

Hvis bolden er spillet over green og endt i hazarden begrænses mulighederne ofte for at droppe bolden efter vandhazardreglen (R 26), fordi der ikke kan droppes bagud i forhold til hullet (R 26-1b) eller til siden ved hazarden (R 26-1c) uden at komme nærmere hullet.

For at sikre et fornuftigt spilleflow etableres ofte en droppezone, hvor bolden kan droppes mod ét straffeslag.  Dette skal fremgå af de lokale regler. BEMÆRK: efter korrekt drop i zonen, er bolden i spil, selvom den ender udenfor droppezonen og kommer til hvile nærmere hullet end punktet, hvor den passerede hazardens grænse.

Læs om droppemulighederne i dette opslag: B-11 PHZ bag green

Similar Articles

Chip-in (42) / Prøvesving i bunker

Chip-in (42) / Prøvesving i bunker (2)

>> Spillerens slag fra fairway er endt fremme i greenbunkeren. Må han teste forholdene i den fairwaybunker, han netop passerer

Read More