Golf-reglen

Tilfældigt Vand

📁 Uncategorized 🕔27.juni 2012

Regel 25 – Unormale Overfladeforhold  /  tilfældigt vand

De fleste er fortrolige med at tage lempelse for tilfældigt vand Through the Green efter R 25 – Unormale Overfladeforhold: Find nærmeste punkt, hvor – hvis bolden var placeret dér – ville det tilfældige vand ikke genere spillerens stance og eller det tilsigtede sving (i princippet er det punktet, hvor bolden skal flyttes mindst!). Fra nærmeste punkt må bolden droppes indenfor én køllelængde. Som altid: Nærmeste punkt må ikke være nærmere hullet og bolden må ikke komme til hvile nærmere hullet.

Når sommerens byger danner søer i bunker

 

 Når bolden ligger i vand i bunker stiller det sig lidt anderledes: Bolden må droppes uden straf i bunkeren.  Selvom spilleren muligvis ikke er helt fri af gene fra vandet er den eneste mulighed for at droppe i bunkeren det lille område ved A, men i bunkeren har man ikke krav på at være helt fri af vandet, hverken med hensyn til stance eller punktet hvor bolden droppes. Man må droppe, som reglerne udtrykker det: ” … på en del af banen i bunkeren, som giver størst mulig lempelse”.(R 25-1b (ii-a)

 Eller – muligheden som ofte glemmes!:

Med ét straffeslag må bolden droppes på den lige linje (B) bagud i forhold til linjen fra hullet gennem bolden. Måske lige den mulighed som den mindre erfarne spiller bør overveje og dermed at undgå et svært bunkerslag! (R 25-1b (ii-b)

 

 

 

 

Similar Articles

Chip-in (42) / Prøvesving i bunker

Chip-in (42) / Prøvesving i bunker (2)

>> Spillerens slag fra fairway er endt fremme i greenbunkeren. Må han teste forholdene i den fairwaybunker, han netop passerer

Read More