Golf-reglen

Elementært eller ureglementeret?

📁 Uncategorized 🕔21.januar 2013

Trilogi #3 omtalte  ureglementeret spil ud fra en modtaget beskrivelse af en dagligdags situation, hvor en spiller overtræder flere regler efter hinanden og fortsætter spillet – uden at rette sine fejl og uden at de øvrige spillere reagerer! Golf-Reglen bidrog med en illustration, der viste sig at blive taget meget bogstaveligt!

Der hører to spørgsmål til beskrivelsen. Det første spørgsmål: Hvad sker der nu i situationen, hvor der er regelbrud på regelbrud?”   Eftersom INGEN protesterer mod spillerens fremgangsmåde er svaret ganske enkelt: “Ingenting!”.  Bolden bliver spillet et stykke frem på fairway – stadig uden indvendinger! Derfor svaret til det andet spørgsmål: “Hvor mange ekstra slag ligger spilleren nu i?” –  simpel hovedregning: “TO!” 

Golf-Reglen begik den fejl, at droppe svarene på golf.dk/debat og tage del i (og bidrage til at forplumre) en alenlang diskussionen i stedet for at placere svarene i sammenhæng med historien, hvor den hørte hjemme. Historie var ikke længere end til de to spørgsmål, og Golf-Reglens svar i nøje overensstemmelse med historiens faktiske forløb!
Det mente flere FORAkler ikke. De sprang ivrigt til tasterne og erklærede i debatten: “Golf-Reglen er helt forkert på den! ”  efterfulgt af et: Det er jo elementært: Spilleren er diskvalificeret!:  (han skal gå tilbage til tee / spiller fra forkert sted / spille en anden bold / må ikke spille oprindelige bold / rød bold er i spil / tilkaldte ikke dommer / skal rapportere til komiteen / hvis og hvis og hvis osv…).  Ja, der syntes ingen grænser for at diskvalificere både spiller og Golf-Reglen i samme sekvens. Men spørgsmålet om hvad  eller hvorfor det sker forblev ubesvaret!

I stedet for det tiltænkte:Hvad sker der …. når reglerne ikke følges”? resulterede indlægget i en diskussion om, hvad spilleren skal gøre for at følge reglerne / rette sine fejl. Det tager vi konsekvensen af, og har lagt Tri3-ureglementeret PB i arkivet indtil videre


G-R’s svar og efterlysninger af kommentarer blev betegnet som: ”Don Quijotes patetiske kamp mod vindmøllerne!”.     OK  Men hvor er vindmøllerne? – Vi fornemmer stadig kun en uregelmæssig, pibende lyd i takt med møllehjulenes snurren:  “Spilleren skal …., hvis og hvis, hvis og hvis … – osv” 

Kværner vindmøller Guldkorn eller Flyvehavre? – The Answer is Blowing in the Wind!

“Er spiller(ne) usikre på regler og fremgangsmåder / bøjes reglerne efter stiltiende aftale / er tavsheden udtryk for utilstrækkeligt  kendskab til reglerne ?” –   Det eneste vi ved er, at der ingenting skete, da reglerne blev brudt!

Don Quijote spidser lansen og giver dig tid til at tænke over historiens to spørgsmål. Måske kan du finde nogle af svarene her:

Golf-Reglen’s: Skala over Regelbrud

Similar Articles

Chip-in (42) / Prøvesving i bunker

Chip-in (42) / Prøvesving i bunker (2)

>> Spillerens slag fra fairway er endt fremme i greenbunkeren. Må han teste forholdene i den fairwaybunker, han netop passerer

Read More