Golf-reglen

Ny bold – forkert sted

📁 Uncategorized 🕔28.januar 2012

Fra Niels Ravn: Vi var to spillere, som spillede stableford. Efter et par pæne drives slog min modspiller først, og da jeg skulle slå, blev jeg opmærksom på, at det var modspillerens bold! Altså havde han slået til min bold med hvad deraf følger …. Jeg droppede en ny bold, hvor han havde slået til min bold – og vi fortsatte. Lidt længere fremme fandt vi en bold, som viste sig at være min oprindelige! Altså havde han slået til en helt anden (forkert) bold – og ikke min.

Q: Hvad er konsekvensen for mig i denne situation??

Hej Niels: Lige en indledende bemærkning: I spiller Stableford – altså slagspil. Din ven på runden er derfor din medslagspiller – ikke din modspiller.  Og så iøvrigt, hvis I spiller hulspil er I modstandere.  Men til spillet –

 A1: Du må acceptere 2 straffeslag for spil fra forkert sted.

Forklaring: Du erstatter din oprindelige bold med en anden bold og spiller fra den position, hvor din medslagspillers bold var placeret.  Erstatningsbolden bliver bolden i spil, når den er droppet. Du spiller korrekt hullet færdig med denne bold (R 15-2).

Du finder din oprindelige bold længere fremme – altså har du spillet din erstatningsbold fra forkert sted og tildeles 2 straffeslag (R 20-7c).

Der er heller ikke tillægsstraf for at sætte en erstatningsbold i spil, selvom der ikke er nogen regel, der direkte tillader at du sætter en anden bold i spil i den pågældende situation. Note 3a i samme regel (R 20-7c) fritager nemlig også for straf for at have sat en erstatningsbold i spil, når der spilles fra forkert sted.

Men … det var godt du spillede fra et forkert sted før stedet hvor din oprindelige bold befandt sig. Det kunne værre en del værre, hvis du havde sat en ny bold i spil længere fremme på hullet – dén tager vi op en anden dag.

mvh G-R / OS-PT

Similar Articles

Chip-in (42) / Prøvesving i bunker

Chip-in (42) / Prøvesving i bunker (2)

>> Spillerens slag fra fairway er endt fremme i greenbunkeren. Må han teste forholdene i den fairwaybunker, han netop passerer

Read More