Golf-reglen

Muldvarpeskud

📁 Uncategorized 🕔03.januar 2012

Muldvarpene fortsætter skyderiet i det nye år!

Mange golfbaner døjer med muldvarpeskud overalt på banen, og mange spillere synes at have problemer med reglerne for lempelse.

Sideløbende med de næste ugers gennemgang af de nye regler kommer derfor en række indspil omkring lempelse/ikke lempelse ved muldvarpeskud (R 25-1b).  Som vinteren tegner sig vil det nok fortsat være aktuelt.

Der opstår ofte diskussioner og tvivl om hvornår og hvordan, der må droppes. Ikke sjældent (op)findes ret kreative løsninger, der – pudsigt nok – næsten altid bringer spillerens bold fra en ugunstig position i dyb rough til en  fritliggende position på et klippet areal!

Det hele foregår tit uden større indvendinger fra medspillerne. Er det fordi de helst ikke vil lægge sig ud med spilleren;  Er det fordi de selv er usikre på reglerne – eller ikke lige har regelbogen ved hånden?.  Ja, det kan du jo give dit eget svar på!.

Forhåbentlig vil de kommende situationsbeskrivelser medvirke til at skabe mere klarhed omkring lempelse ved muldvarpeskud, selvom det selvfølgelig altid er lidt synd at begrænse golflivets kreative sider.

Første situation indløb til Golf-Reglen for nogle dage siden. Spilleren er erfaren og kender reglerne godt , men kunne ikke overbevise sin medspiller på stedet – regelbogen var ikke med i vinterbag’en!.  Hvis du har oplevet en særlig situation omkring muldvarpeskud, så gå ud og genskab situationen. Læg en bold – stil op, tag et par billeder på mobilen og send dem til golf-reglen@live.dk. Så tæller de med på scorekortet.

GR/PTH

Similar Articles

Chip-in (42) / Prøvesving i bunker

Chip-in (42) / Prøvesving i bunker (2)

>> Spillerens slag fra fairway er endt fremme i greenbunkeren. Må han teste forholdene i den fairwaybunker, han netop passerer

Read More