Golf-reglen

Golf Tour Sønderjyllands anslag mod EGA

📁 Uncategorized 🕔16.februar 2013

GOLF TOUR SØNDERJYLLAND holder 20 ÅRS JUBILÆUM. Invitationen til deltagelse kom i går. Invitationen indeholdt følgende foruroligende bemærkning, som for Golf-Reglen’s markør betyder “No Go!”

GTS er for alle golfspillere. Du behøver altså ikke et EGA handicap for at deltage i Golf Tour Sønderjylland 2013.

EGA-reglerne åbner mulighed for, at de danske golfklubber kan lade en spiller deltage i deres lokale turneringer, selvom om spilleren ikke har et EGA-handicap (som vi foretrækker at kalde turneringshandicap for at præcisere, hvad det dækker over).

Det har krævet indlevering af sølle fire scorer fra hele 2012 for at en spiller kan opretholde sit EGA-turnerings-handicap! (EGA-reglerne 3.15.2-3). Hvis man ved årsskiftet har mistet sit EGA-turneringshandicap kan det genaktiveres efter aflevering af 3  – TRE!! – scorer fra turneringer eller EDS.  Tre EDS runder kan spilles over en weekend + 1 dag!

Reguleringsmulighederne er altså tilstrækkeligt gode til at spillere bør kunne opretholde et EGA-handicap. Reglerne opfordrer til at spille så mange tællende runder som muligt (turneringer og EDS) og spilleren er forpligtet til altid at forsøge at opnå bedst mulig score på hvert eneste hul.

Formålet med EGA-turneringshandicappet er, at alle turneringsdeltagere fremviser et, i hvert fald tilnærmelsesvist, retvisende handicap, og dermed  Derfor stilles det som et naturligt krav, at deltagere på klubbernes holdturnering, Regionsgolf , har et EGA-handicap. Og derfor forekommer GTS åbning for spillere uden et EGA/turneringshandicap at være et anslag mod EGA-reglerne og respektløst overfor deltagende spillere, hvis handicap er reguleret efter reglerne. 

Golf-Reglens opfordring

Der er fem måneder til GTS løber af stablen. Det må være rigelig tid til at Golf Tour Sønderjyllands deltagere, såfremt de har mistet deres EGA-turneringshandicap ved  den netop afsluttede årsregulering, inden turneringens start får dette genaktiveret. Golf-Reglen vil opfordre Golf Tour Sønderjyllands arrangører til at meddele interesserede, at et EGA-turneringshandicap er en forudsætning for deltagelse.

G-R  /  PT

Similar Articles

Chip-in (42) / Prøvesving i bunker

Chip-in (42) / Prøvesving i bunker (2)

>> Spillerens slag fra fairway er endt fremme i greenbunkeren. Må han teste forholdene i den fairwaybunker, han netop passerer

Read More