Golf-reglen

genplaceret bold ruller i hul – bold placeret ruller mod hul

📁 Uncategorized 🕔15.februar 2012

Genplaceret bold på green ruller i hul

Fra Jørn Kelland: “Min bold ligger tæt ved hullet i 3 slag. Jeg har markeret bolden, så en anden kan putte før mig. Jeg genplacerer min bold på green,  fjerner markeringsmærket, adresserer bolden og skal lige til  at slå. Før jeg får slået, blæser vinden bolden i hul”.

Hej Jørn: Undskyld du har måttet vente lidt på svar på dine (julequiz!) spørgsmål, men vi ville  gerne svare dig sammen med den efterfølgende situation fra det virkelige liv.

Mvh. G-R / OS – PT.

Q1: Jeg ved, at efter de gamle regler skulle jeg genplacere med 1 straffeslag – skulle jeg ikke?

A: Det er helt korrekt. Før 2012 skulle bolden genplaceres med 1 straffeslag, når bolden havde været adresseret , som du beskriver. (se også “Bold i hvile flyttet – 02/1). Din score på hullet bliver altså 4.

Efter de gamle regler var det afgørende om bolden havde været adresseret eller ikke. Hvis bolden ikke havde været adresseret skulle den spilles fra det sted, hvor den kom til hvile. Da bolden i dit tilfælde kom til hvile i hullet, er der spillet færdigt i 3 slag. (Dec.  20-3d/1: (RE)placed ball rolls into hole)

Q2: Men hvad nu efter de nye regler?

A: Efter de nye regler er det underordnet om bolden har været adresseret eller ikke. Nu er det afgørende, at det er en kendsgerning  eller så godt som sikkert at boldens flytning ikke skyldes spilleren  (ny undtagelse i R 18-2b).  Bolden skal have været i hvile (som i dit tilfælde) inden vinden bevirker at bolden flyttes. Så efter de nye regler vil din score på hullet blive 3!.

 

Bold placeret ruller nærmere hullet

Situationen opstod i juli sidste år på Brohoff Slot golfbanens 14. hul, par 4, der er et svagt dogleg højre.  Hullet hælder svagt mod green.

Alexander Noren slicer sit drive ud mellem træer og krat ved en køresti til position 1.  Han kan ikke spille bolden og må erklære den uspillelig.  To køllelængder rækker ind på den asfalerede køresti. Norén  dropper bolden efter reglerne og dropper om. Begge drop ruller nærmere hullet, og han placerer bolden, hvor den sidst ramte stien (position 2). Desværre har han  stadig ikke mulighed for at spille til green. Nu lurer både dobbelt bogey eller dét som er værre.

Mens han udvælger en kølle, begynder bolden at rulle ned ad stien og stopper først mod græskanten ca. 25 m længere fremme i position 3. Både tilskuere og Norén måber og er tydeligvis i tvivl om, hvad der nu skal ske. Bolden er jo rullet tættere på hullet.  Efter konsultation med en dommer, kan Norén med et stort smil konstatere, at tyngdekraften har sendt ham en gave.

Ikke nok med at han er kommet nærmere hullet, men da bolden fortsat ligger på stien, får han et gratis drop til position 4 – og minsandten om ikke der nu blev fri bane til hullet.

Det er godt at kende reglerne! – Norén var tæt på at samle bolden op for at genplacere den på position 2.

mvh. G-R / OS – PT

Similar Articles

Chip-in (42) / Prøvesving i bunker

Chip-in (42) / Prøvesving i bunker (2)

>> Spillerens slag fra fairway er endt fremme i greenbunkeren. Må han teste forholdene i den fairwaybunker, han netop passerer

Read More