Golf-reglen

Forord til “Provisorisk Bold + Vandhazard”

📁 Uncategorized 🕔21.oktober 2012

Golf-Reglen har modtaget:

 “Jeg har fulgt med i debatten omkring vandhazarder (G-R: på Golf.dk/debat *)).

Sp. 1) Men hvad sker der nu i følgende situation, hvor der er regelbrud på regelbrud: Spilleren slår sin bold mod vandhazarden, men kan ikke se om den er kommet fri. Den kan ikke være tabt andre steder end i hazarden?

Spilleren går ned til hazarden til det punkt, hvor bolden krydsede grænsen, og siger han vil tage en provisorisk bold med. Han dropper en bold og spiller over hazarden. (Der er ingen lokal regel, der tillader spil af provisorisk bold på stedet).

På den anden side af hazarden finder han den oprindelige bold med et lettelsens suk og spiller videre med den. Det er desværre en ofte forekommende situation i visse klubber i klubben.

Sp. 2) Mit spørgsmål er nu hvor mange ekstra slag ligger spilleren i?”

Per Samsø.

 

*)  En af Golf-Reglens markører tog del i diskussionen på Golf.dk/debat.  Den blev ret lang og rodet (G-R’s markør bidrog desværre også til det sidste) efterhånden som flere og flere kommentarer kom til.

Pers spørgsmål lyder måske ikke af meget, men G-R’s besvarelse vil sikkert forklare, hvorfor debatten på Golf.dk endte, som den gjorde.

Golf-Reglen bringer svaret i trilogien:

Den regelrette, den lokale og den ureglementerede “Provisoriske Bold”

Læs dem hver for sig – god fornøjelse!

 

Similar Articles

Chip-in (42) / Prøvesving i bunker

Chip-in (42) / Prøvesving i bunker (2)

>> Spillerens slag fra fairway er endt fremme i greenbunkeren. Må han teste forholdene i den fairwaybunker, han netop passerer

Read More