Golf-reglen

Der er en afgørelse!

📁 Uncategorized 🕔01.december 2012

Oswald Academy’s: “Afgørelser om Golfreglerne 2012-2013” – en seriøs gave til regelnørder

Golf-Reglens markører traf tidligere på en spiller, der, hver gang der opstod en situation, hvor reglerne kom i spil, brød ud med bemærkningen: “Jeg mener, der er en decision her på”. Han har sikkert ret.  I “DECISIONS ON THE RULES OF GOLF” er der hele 1200 at vælge imellem – og det er der selvfølgelig også i den danske oversættelse, som Oswald Academy udsendte midt på sommeren.

En kæmpeopgave løst med et imponerende, flot resultat.

 

Selvom man efter mange års arbejde med golfreglerne efterhånden har vænnet sig til det ikke særlig mundrette engelske i “Decisions” er “Afgørelser” en meget velkommen afløser.

DGU har ikke givet tilladelse til at bringe de almindelige golfregler med definitioner og tillæg (Golfreglerne og Amatørreglerne 2012-2015) i “Afgørelser”.  En underlig beslutning, der næppe kan være kommercielt begrundet.

Herfra synes vi, at DGU skulle have både jublet og hjulpet “Afgørelser” på vej i enhver henseende til fremme af kendskabet og forståelsen af golfreglerne.  Nu tvinges brugeren til at have DGU’s lille regelbog ved hånden, hver gang man skal finde frem til en afgørelse. Det vænner man sig til – men synd alligevel, at den almindelige regeltekst ikke står som indledning til hvert afsnit.

Hen over efteråret har vi brugt både den engelske og den danske udgave ved enhver lejlighed og løbende sammenholdt originalen med oversættelsen.  Hvis man har tanker om at holde sig til den engelske original, så dette råd eller tip om man vil: “Lad være, medmindre du agter at involvere dig internationalt!”.  Den danske oversættelsen er fremragende og sprogligt veltilpasset, så du skal op på superbrugerniveau før behovet for den engelske original er ubetinget. Et stort tillykke!

Det største problem ved brug Afgørelser er (som ved “Decisions”) –  at finde frem til den afgørelse, der fortæller svaret. Men nemt er det ikke uden at kende metodikken. Hvis man ikke ligefrem har været på kursus, kræver det en del øvelse. Måske en idé til en hjælpende pamflet!  Indtil man har fået det lært, kan man sige som vores ven: “Jeg mener, der er en afgørelse her på” – for det er der ganske sikkert!

“Afgørelser” kan bestilles via: www.oswaldacademy.dk. Pris 599,00 kr + forsendelse 49,00 kr.

Endnu en gang: Tillykke til Oswald Academy / Golf-Reglen ønsker god læsning!

 

 

Similar Articles

Chip-in (42) / Prøvesving i bunker

Chip-in (42) / Prøvesving i bunker (2)

>> Spillerens slag fra fairway er endt fremme i greenbunkeren. Må han teste forholdene i den fairwaybunker, han netop passerer

Read More