Golf-reglen

Den tredie Årsregulering af handicap

📁 HCP - CBA / årsregulering 🕔02.november 2014

Årsskiftet og Årsreguleringen nærmer sig.

Mange baner har allerede indført “vinterregler”, og når frosten sætter ind skiftes til vintergreens. Tiden for Tællende runder er ved at rinde ud …… Der spilles ikke flere turneringer og der er ikke længere mulighed for at spille EDS-runder. Vi nærmer os den tredie årsregulering af handicap siden de seneste EGA regler trådte i kraft i juli 2012.

AHR-1

Du kan selv prøve at beregne om du skal reguleres i år!

På  GR-AHR finder et Excel-beregningsskema. Hér skal du bare indtaste dine scorer, som du finder golbox.dk/mine sider/scorer. Hvis du er i tvivl eller har flere scorer end 30, så send en liste til golf-reglen@live.dk – så sender vi dig en beregning indenfor et par dage.

 

 Et tidligere årsresultat

I en klub med over 1000 medlemmer så reguleringen i 2012 sådan ud:
3 % reguleret ned (spiller havde for højt handicap)
15 % blev reguleret op (spiller havde for lavt handicap).
28% forblev uændret (spillerens handicap kunne betragtes som retvisende).
Hele 43% !!! af medlemmerne mistede deres EGA-handicap (turneringshandicap), fordi de havde indleveret for få tællende scores (3 eller færre).

EGA-reglernes forsøg på at fremtvinge tællende scorer/ EGA-handicap

EGA-reglerne overlader det til klubberne at bestemme om spillere uden EGA-handicap kan spille med i klubbens turneringer. MEN… Hvis klubben giver adgang til turneringer anbefales, at spillerne uden EGA-handicap ikke kan modtage præmier.

De sidste års problemer med at fastholde medlemmer i klubberne lægger ikke akkurat op til at følge EGA-reglernes rigide oplæg. Selvom man kan have sympati for EGA-reglernes hensigt er det klart, at en tilstand, hvor klubben skulle udelukke næsten halvdelen af medlemmerne fra turneringsdeltagelse, eller afskære dem fra præmier, ikke er overensstemmende med den venskabsånd, som klubberne ønsker.
De fleste klubber har naturligt valgt at se bort fra, om den enkelte turneringsaspirant har EGA-handicap eller ej.

CBA-turneringsregulering

Det har været en kilde til irritation for mange, at en turneringsscore er blevet justeret på baggrund af turneringens samlede resultat  – undertiden blot fordi gennemsnitsresultatet i en helt anden handicap-gruppe afviger væsentligt fra gennemsnittet i spillerens egen gruppe.
Mere om det i Golf-Reglen’s udspil: EGA i 2015 og derefter?  –  (følger 05.nov)

Similar Articles

Årsrevision af Handcicap

Årsrevision af Handcicap

Matematikken holder privat nytårfest på golfbanen Golf-Reglen publicerede i sin tid et beregningsskema til EGA-årsrevision af handicap.  Beregningen var simpel og

Read More