Golf-reglen

Tigers tilfældige regelbrud

📁 Uncategorized 🕔21.januar 2013

21.01.2013

Golf-Reglen fik på puklen –

G-R’s historie om ureglementeret spil af en provisorisk bold ved vandhazard resulterede i mere end 30 angivelser af, hvad spilleren skulle have gjort og hvad Golf-Reglen skulle have skrevet.

Det nyttede ikke at G-R gentog,  at historien handlede om, at der ikke skete noget, da spilleren overtrådte reglerne. Ingen straffeslag og ingen diskvalifikation! Hvorfor ikke?:  Måske fordi spillerne ikke kendte reglerne ordentligt eller fordi overtrædelserne foregik efter en stiltiende aftale.  Der var  åbenbart ingen regelkyndige til at gribe ind – og medslagspillerne gjorde INGENTING! – Det gamle ord gælder stadig…: “Hvad ingen ser, har ingen ondt af ”

 Tiger fik to straffeslag

Så “heldig” var Tiger ikke på 5. hul i fredags på andendagen af turneringen i Abu Dhabi. Der var millionvis af seere, tusindvis af tilskuere og dommere lige bag ham, der alle fulgte spillet nøje. Tiger fandt sin bold uheldigt sucket i et område mellem lave buske og krybekrat.  Tigers markør, Martin Kaymer, medgav at bolden var sucket, hvorefter Tiger tog lempelse uden straf – troede han.

Til forskel fra os andre dødelige klubgolfere spiller touren med mulighed for lempelse for en sucker “Through the Green” (lokale regler / Appendix l, Part B, 4), hvis bolden er fæstnet “i banens overflade” (in the ground), dvs. også med lempelse hvis bolden er sucket i arealer, der ikke er klippet til fairwayhøjde eller lavere .  Men der er en undtagelse til denne lokale regel: 1) En spiller må ikke tage lempelse uden straf fra denne lokale regel, hvis bolden er fæstnet i sand på et område, som ikke er tætklippet.

Tigers Triste Tilfælde ……

Tigers bold var fæstnet i sand! Havde han spurgt en dommer ville han være blevet orienteret om, at frit drop ikke kunne fås, når bolden lå i sand. Nu droppede han fri og forbrød sig mod reglerne. Det kostede to straffeslag. Med boldens dårlige placering han ville formodentlig have erklæret bolden uspillelig med et straffeslag. Det ekstra slag kostede også deltagelsen i weekendens finalerunder.

På denne uheldige måde  kom Tiger til at begå regelbrud uden at ville det og uden at vide det. Hvorfor?:  Tiger havde utilstrækkeligt kendskab til reglerne og det samme havde  åbenbart Martin Kaymer.

……. fra Skala over Regelbrud Skala over Regelbrud

Det koster straf at overtræde reglerne – når det erkendes eller det opdages!, og det gjorde det for Tiger. Så nu har alle de regelbagklogeste en passende lejlighed til at fortsætte med at fortælle Tiger, Kaymer, caddies og tilskuere, hvad der skulle være sket, hvem der skulle have rådgivet eller grebet ind.

Vi har desværre allerede set de første indlæg af den karakter (“Kaymer skulle diskvalificeres for elendig rådgivning”, “dommeren skal gribe ind”, osv..)

Da spilleren i Golf-Reglens historie brød reglerne og spillede videre uden at  rette sine fejl, var der ingen tilskuere, ingen TV-transmission eller regelkyndige til stede til at gribe ind. Hvorfor kunne han fortsætte uden straf? – Det ved vi ikke, men udover Tigers utilstrækkelige kendskab til reglerne kan nogle mulige forklaringer læses i Golf-Reglens Skala over Regelbrud

Lignende artikler

Chip-in (42) / Prøvesving i bunker

Chip-in (42) / Prøvesving i bunker (2)

>> Spillerens slag fra fairway er endt fremme i greenbunkeren. Må han teste forholdene i den fairwaybunker, han netop passerer

Mere information