Golf-reglen

RIMelighed på green?

📁 Green & Flag 🕔30.oktober 2014

Kolde efterårsnætter bringer rim på banen – greenen står hvid og venter på dit put …

RIMelighed Men hvad med al den rim på green?

Under definition på Løse Naturgenstande læses: “Sne og naturlig is, bortset fra rim, er enten tilfældigt vand eller Løse Naturgenstande efter spillerens valg”  –

Rim er altså ikke tilfældigt vand, så i R 25 (“Unormale Overfladeforhold”) er ingen hjælp at hente.

Læses videre: “Dug og rim er ikke Løse Naturgenstande.  Så heller ikke R 23 (Løse Naturgenstande) giver svar på status for rim – i forhold til golfreglerne.

Regelbogen giver ingen information, for rim nævnes ikke igen. Heller ikke blandt de undtagelser i R 16-1a (Green), der tillader at puttelinjen berøres.

Konklusion: spilleren har åbenbart ikke ret til at børste eller på anden måde fjerne rim fra puttelinjen (og iøvrigt heller ikke fra andre steder på banen). Årsagen er for så vidt enkel nok: rim er blot fortættet vanddamp – og svarer dermed til ganske almindelig regn.

Konklusionen bekræftes af Afgørelse 16-1a/3: Puttelinjen må kun berøres, hvis der skal fjernes Løse Naturgenstande, oprettes nedlagsmærker mv.. Overtrædelse medfører to straffeslag. Rim, som tilfældigt fjernes i forbindelse med markering af bolden på green koster naturligvis ingenting.