Golf-reglen

Ny lovende droppemulighed?

📁 Indspil & Udspil, On-Course 🕔17.april 2014

Lad dig ikke overbevise – 

–  af bemærkningen: “Jamen, det er en ny regel!”

G-R fik en henvendelse fra SA , der var vendt hjem fra en matchtur i det sydlige udland.

ny droppemulighedEn medslagspiller MR sendte sin bold i vandhazarden på et sted, hvor hazarden var markeret med røde pæle.  Med den almindeligt foretrukne droppemulighed indenfor to køllelængder ved B1, hvor bolden passerede hazardens grænse stod MR tilbage med  et slag over søen.

MR havde åbenbart opfattet et eller andet med en alternativ droppemulighed (B2) i samme afstand fra hullet, men nu kom overraskelsen: “Jeg dropper ved punkt C. Der er i samme afstand fra hullet som B1!”.

SA protesterede, men MR erklærede frejdigt:” Det er en ny regel, der er kommet”.  SA følte sig usikker. Han lod MR droppe bolden ved C. Spillet fortsatte og SA henvendte sig ikke til turneringslederen efter runden. Han ville jo nødigt skabe en dårlig stemning for holdet resten af ugen.

Det er  en af den slags hændelser, som meget godt demonstrerer, at usikkerhed om reglerne desværre kan føre til overtrædelser, som ikke bliver dømt. Se G-R’s Skala over Regelbrud.

Golf-Reglen har et par forslag:

  • Hvis du selv er tvivl har du ret til at spille to bolde (R 3-3). Hvis du er tvivl om din medslagspillers handling kunne du måske forsigtigt foreslå den pågældende at spille en ekstra bold. I denne situation ville MR kunne udgå diskvalifikation, som ellers vil blive resultatet, hvis der efter runden blev protesteret og MR’s scorekort ikke underskrevet.
  • Sørg for at medbringe Henrik Knudsens “Quickguide til Golfreglerne” (eller download til din mobil, hvis du er ejer af en I-phone). Så kan du hurtigt slå op på de relevante, illustrerede regelsituationer. Det er meget hurtigere end hvis du først skal gennemlæse teksten i R 26-1.

 

Similar Articles

HCP-regulering i “flagmatch”

HCP-regulering i “flagmatch”

Der dukkede et spørgsmål op på Facebook omkring d. 01.august:1) Er scoren i en flagmatch tællende, når bolden samles op

Read More