Golf-reglen

Sydkoreanske (woman) Ahn Sun-Ju: “I didn’t know about the rule”! (ikke ham på billedet!)

📁 Set & Sket 🕔10.august 2014

Det forekommer helt ubegribeligt, når verdensranglistens topspillere ikke kender de absolut simpleste regler, men

Sydkoreanske Ahn Sun-Ju blev idømt 2 straffeslag i Women’s British Open for nogle uger siden, fordi hun i greenside-bunkeren på 18.hul  – flere gange – nærmest trampede sandet ned for at opnå en stance i niveau med den lavere liggende bold. (overtrædelse af R 13-3: ”Spilleren …… må ikke opbygge sin stance”).
Overtrædelsen forekom meget åbenlys, hvilket måske forklarer hendes senere kommentar til ESPN’s reporter: ”I didn’t know about the rule. All I was trying to do was make a stance”.

McGrane kender sikkert godt reglen, men var måske tæt på at overtræde den – bogstavelig talt!

2014-07-29 16.49.51En lignende episode fandt sted ved afslutningen af 2014-07-29 16.49.57 - KopiRussian Open for en uges tid siden, da irske Damien McGrane i en fairway-bunker på 18. hul to gange med begge fødder trådte hårdt og dybt og derved – som det ses på billedet – begravede begge fødder solidt i sandet. Lykkeligt for McGrane vurderede dommeren åbenbart ikke indtagelsen af stancen til at være ”opbygning”, så McGrane kunne afslutte runden og indtage 2.pladsen i turneringen.

 

 

Lignende artikler

Felipe’s fjorten+ køller

Felipe’s fjorten+ køller

Fire straffeslag efter afslutningen af fredagens afbrudte runde Den erfarne chilener Felipe Aguilar måtte sidste uge i Belek, Tyrkiet notere ekstra

Mere information