Golf-reglen

Muldvarpeskud – bunker

📁 Uncategorized 🕔27.marts 2012

Muldvarpeskud i bunker

Næppe havde Golf-Reglen meldt sin opståen før den første spiller henvendte sig med beskrivelse af en situation, som opstod under en almindelig hyggerunde. Situationen er et fint eksempel på, hvad Golf-Reglen er lavet for. Vi har gemt indlægget indtil de sidste indlæg omkring muldvarpeskud.

Spillernes opfattelse stemte ikke overens på stedet. Ingen af de to havde en regelbog ved hånden!!, så de fik først afgjort spørgsmålet, da de nåede klubhuset.

Årsag til diskussionen: G’s bold er endt i en bunker, hvor et muldvarpeskud generer hans sving.

G’s medspiller H påstår“Der er ikke lempelse for gravende dyr i hazarder”.  Spiller H argumenterer bl.a. med, at en bunker kun har grænser nedad (definition) , så  muldvarpeskuddene blot en forhøjning , der ikke giver ret til lempelse!.

Hér er G’s mulige situationer:

Bold #1 ligger i en afstand fra muldvarpeskuddene, hvor G’s sving ikke vil være generet – altså afgjort ingen lempelse.

Bold #2 ligger på sandet ved et muldvarpeskud uden at berøre det, men ”skuddet” vil genere G’s sving. Hvis H har ret har G ikke ret til lempelse, fordi bolden er i en bunker. Hvis G har ret, har han ret til lempelse fra et unormalt overfladeforhold (R 25) og må droppe fri efter reglerne (nærmeste punkt + en køllelængde).

Bold #3 ligger på muldvarpeskuddet og berører altså ikke bunkerens overflade af sand. Nu kom G i tvivl om sin ret til lempelse. H’s argument, at muldvarpe-skuddet skal anses for en tilfældig ophobning af jord forekom så stærkt, at G lod sig overbevise.

 

I sine tanker mener G helt bestemt, at han har ret til lempelse, når hans sving er generet  – men uden regelbogen ved hånden, opgiver han yderligere diskussion og spiller bolden som den ligger. Det havde han nu  ikke behøvet!.

Hvis  de to spillere havde haft regelbogen med ville et hurtigt blik have fortalt dem, at G har ret til lempelse:  (R-25-1b. Lempelse: Undtagen når bolden er i en vandhazard eller i en parallel vandhazard, må spilleren tage lempelse for gene fra et unormalt overfladeforhold, som følger: (ii)(a) (forkortet) droppe på nærmeste punkt for lempelse i bunkeren uden straf eller! (b) med ét straffeslag udenfor bunkeren (i en lige linje bagud i forhold til flaget).

H havde ikke ret. Hans påstand omkring ”hazarder” gælder kun for vandhazarder – ikke bunkere.  G havde altså  ret til lempelse.

Morale? – døm selv!

Mvh.  Golf-Reglen  /  PT

 

 

 

 

 

 

 

 

Lignende artikler

Chip-in (42) / Prøvesving i bunker

Chip-in (42) / Prøvesving i bunker (2)

>> Spillerens slag fra fairway er endt fremme i greenbunkeren. Må han teste forholdene i den fairwaybunker, han netop passerer

Mere information