Golf-reglen

DYSON disket – så du hvad der skete?

📁 Set & Sket 🕔10.november 2013

Press Down – Knock Out

Under BMW masters i Shanghai for nogle uger siden blev Simon Dyson diskvalificeret for at aflevere et scorekort med forkert score.

Efter placering af sit markeringsmærke bag bolden på green løftede han bolden og med en let håndbevægelse “daskede” han til en lille ophobning ned – formentlig et spikemærke – umiddelbart foran bolden.

Ingen tvivl – handlingen koster 2 straffeslag efter R 13-2.  Og da Dyson ikke tillagde 2 straffeslag på hullet, men indleverede sit scorekort uden straffen, førte det til efterfølgende diskvalifikation, heller ingen tvivl. Det er lidt uklart, hvilken udveksling der fulgte mellem Dyson og turneringsledelsen, men ihvertfald vurderes det i øjeblikket om Dyson yderligere skal pålignes en eller anden disciplinær straf.Det skal vi ikke kommentere på hér.

Men i kølvandet på diskvalifikationen fulgte forskellige debatindlæg med påstande om påstået snyd – det vil vi gerne kommentere på. I situationen, som kan ses her:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=14zJgTZdZYo

har Simon Dyson en forholdsvis kort put, som han misser. Bolden ender bag hullet, hvor “ulykken” indtræffer. Simon Dyson er kendt for et lettere iltert temprament.  Det synes, som om handlingen, hvor han slår en ujævnhed ned, er et resultat af et øjebliks tankeløshed og indestængt irritation over at puttet ikke gik i hul.  Men døm selv.

Det ligner på ingen måde snyd – dertil er de professionelle alt for godt kendt med reglerne og klar over risikoen og eftervirkningerne.

Læs også Golf-Reglen’s Skala over Regelbrud.

Om regelbrud bemærkes / problemet er stadig det samme: Er der en regelkyndig tilstede – eller fjernsyn på?

Lignende artikler

Felipe’s fjorten+ køller

Felipe’s fjorten+ køller

Fire straffeslag efter afslutningen af fredagens afbrudte runde Den erfarne chilener Felipe Aguilar måtte sidste uge i Belek, Tyrkiet notere ekstra

Mere information